Uff … pche …. blahhhh … porodil som už konečne?

Uff … mám to hádam za sebou? Pripravoval som tento web pár hodín pretože mi skvelý indexhibit v mnohom vyhovoval tak to šlo rýchlo naplniť tento obsahom. Lenže všetko sa to zvrtlo v momente keď som mal nastaviť doménu na spoločnosť format.com, kde tento svoj “pakšament” hosťujem.


Začnem výberom a tým prečo som sa rozhodol na spoločnosť format.com. V poslednom čase – to jest tohto roku  a asi aj na podnet môjho známeho Bohdana Heblíka (kofila.com), ktorý chcel zmeniť cms systém z indexhibit v1 na niečo iné došlo žeby bol už čas to všetko nejak uhladiť. To znamená, aby som mal blog čo je prehistorická vec ale rád by som svojich známych, priateľov a fanúčikov informoval o tom čo sa u mňa v hrnci varí a čo asi budú mať v blízkej budúcnosti na tanieri a môžu ochutnať. Ďalším aspektom a nie malým bolo to že môj novší indexhibit v2 bol super ale na mobile nič moc. Vynikal v rýchlosti a aj môj známy Radim Daniel Pánek mi trochu závidel ako ho mám skvele optimalizovaný. (vtip) Tretím aspektom bol aj eshop, ktorý mi stačí mini s pár blbôstkami. A keď toto všetko spojím v jeden celkom tak v úvahu máme squarespace, format, wordpress?! Možno viac ale som len človek a mám obmedzenú kapacitu týchto služieb. Vyberám format.com!


Obsah mám a ideme na doménu. Jeden a pol týžďna trápenia sa s DNS, ANAME, CNAME a inými DNS záznamami kde som skúšal to robiť len u websupportu – avšak bezúspešne a kde mi aj radil helpdesk že to inak nepôjde a mám kontaktovať format alebo skúsil cloudflare.com. Bingo ten zafungoval. Takže všetko nejak funguje – neviem ako ale cloudflare, websupport a format.com spolu nejak spolupracujú a moja doména petermasek.com a www.petermasek.com úspešne funguje! .) Stačilo len zaregistrovať sa u cloudflare a postupovať podľa týchto dvoch manuálov.


  • https://www.websupport.sk/podpora/kb/cloudflare/
  • https://help.format.com/en/articles/2645471-use-cloudflare-to-connect-your-custom-domain-name


Takže snáď to pofrčí a čoskoro to tu začnem plniť novým obsahom za posledný ten rok. 


1
Using Format